Alle benodigde informatie over highlights

Je hoort het wel vaker, vrouwen die besluiten om te kiezen voor highlights. Ben jij echter benieuwd naar meer informatie over deze behandeling voordat je besluit om hier werkelijk gebruik van te maken? Dan is het goed dat je op deze pagina bent uitgekomen. We zullen hieronder namelijk stilstaan bij de belangrijkste onderwerpen op dit gebied. Na het lezen van dit artikel weet je zeker of het geschikt is voor jou of dat je deze behandeling toch liever overslaat.

Wat doen highlights eigenlijk met je haar?

Highlights zijn in principe verf streepjes in je haren die je kunt gebruiken om je haren mooier eruit te laten zien. Deze strepen worden in het algemeen lichter qua kleur gemaakt dan je huidige haren. De reden dat er gekozen wordt voor een paar tintjes lichter is om voor een fris sunkissed effect te zorgen. Ben jij benieuwd hoeveel tinten lichter je moet nemen? In beginsel is het advies om minimaal drie tinten lichter dan je eigen haarkleur te kiezen. Zo weet je zeker dat je een geschikte keuze zult maken.

Hoe lang blijven highlights zitten?

Een andere vraag die van belang is om te bepalen of jij ook voor highlights wilt kiezen, is hoe lang ze blijven zitten. Dit is per persoon verschillend, maar in het algemeen varieert dit tussen de 8 á 10 weken. Wil jij je highlights zo goed mogelijk onderhouden in deze periode? Dan is het aan te raden om zilvershampoo te gebruiken. Hierdoor kun jij de levensduur van je verfstrepen zo optimaal mogelijk gebruiken en dat is natuurlijk wel zo prettig. Uiteindelijk zul je merken dat je haren weer terug veranderen naar je originele kleur. Is dat het geval? Dan kun je weer een behandeling nemen om alles weer mooi te krijgen.

Wat kost het?

Een andere belangrijke vraag die kan spelen bij het verven van je haren is natuurlijk wat de kosten zijn. Hierbij is het goed om te benoemen dat de kosten voor het zetten van highlights varieert per kapper. Factoren die hierbij meespelen is bijvoorbeeld het type verf dat gebruikt wordt en de specialiteit van de betreffende kapper. In beginsel kun je rekening houden met een bedrag van 49 euro, maar zoals hierboven beschreven kan het dus ook voorkomen dat je meer betaald. Vraag daarom altijd op voorhand naar de kosten zodat je niet voor verrassingen komt te staan.

Gebruik het niet te vaak en laat het door een specialist doen

Tot slot is het goed om te benoemen dat het niet aan te raden is om continue om de week je highlights te laten doen door een kapper. Als je dit namelijk doet, bestaat de kans er dat je haren beschadigd raken. Daarnaast is het ook aan te raden om dit door een specialist uit te laten voeren. Ga je namelijk zelf aan de slag, dan bestaat de kans dat je het niet goed uitvoert wat ten koste kan gaan van het resultaat. Dit wil je absoluut voorkomen en daarom is het goed om hier rekening mee te houden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *