Textiel naar uw wensen

Er zijn verschillende redenen waarom u uw textiel van bepaalde coating wilt voorzien waardoor het textiel andere eigenschappen krijgt dan dat het daarvoor had. Denk er bijvoorbeeld aan dat een blus deken van de brandweer niet in de fik moet kunnen vliegen. Of een brandweerpak nauwelijks brand kan vatten. Of dat er bepaald textiel vuilafstotend moet zijn. Dit kan allemaal bereikt worden door chemical solution, dit betekend letterlijk chemische oplossingen.

Brandvertragers

De brandvertragers of flame retardant zoals het in het Engels heet, doen letterlijk wat de naam al zegt, het vertragen van vuur. De brandvertragers van chemical solution worden gebruikt in ontzettend veel verschillende industriële branches. De meubel industrie, bijvoorbeeld voor dure textiel meubels die in dure huizen niet snel vlam mogen vatten. Denk bijvoorbeeld aan het laten liggen van een elektrisch apparaat aan de lader op uw bank wat warm word. Bij een brandvertragende bank zou dit risico velen malen kleiner zijn. Maar het word bijvoorbeeld ook gebruikt in de bouw industrie of de vliegtuig industrie.

Vuil afstotend en water afstotend

Ook zijn er vuil afstotende chemical solution. Deze zorgen er bijvoorbeeld voor dat de trui die U draagt niet vies word omdat de textiel van uw trui zo is ontworpen dat het een soort afstootbare laag heeft. Dit zorgt ervoor dat de trui niet vies word. Dit kan ook erg handig zijn bijvoorbeeld bij uw bank maar natuurlijk ook in de auto. Wanneer U kleine kinderen heeft die onderweg naar vakantie toe wat moeten eten. Dan zorgt dat ervoor dat het interieur van uw auto een grote smeerboel word. Dit is natuurlijk alles behalve wat U wilt en daarom kan ervoor gekozen worden om chemical solution te gebruiken. Of een regenjas die gebruikt word bij ontzettend slecht weer die water afstotend is. Hierdoor wordt de koper van uw jas niet nat en levert u een kwaliteit product.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *