Zo maak je natuurlijke deodorant

Deodorant is een product dat we allemaal dagelijks gebruiken. Niemand wil naar zweet ruiken, toch? Wist je dat er ook natuurlijke deodorant bestaat die echt goed werkt? Het is heel makkelijk om deze zelf te maken. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. Door zelf deodorant te maken kies je voor een veel gezondere optie die daarnaast ook nog eens veel goedkoper is. In dit artikel vertellen we je meer over het zelf maken van deodorant.

Vrij van aluminium en parabenen

In deodorant uit een spuitbusje zit drijfgas, maar er zitten vaak ook aluminiumzouten en parabenen in. Vooral van die laatste twee wordt vaak gezegd dat ze niet gezond voor je zijn. Ze worden vaak in verband gebracht met het krijgen van borstkanker. Wanneer er op de verpakking van deodorant staat dat het geen aluminium en parabenen bevat, zitten er altijd nog stoffen in die je niet kent en die je niet nodig hebt. Je kunt die stoffen vermijden door zelf natuurlijke deodorant te maken.

Baking soda

Er zijn natuurlijke deodoranten te koop, maar de veelgehoorde klacht is dat deze deo’s niet sterk genoeg zijn voor veel mensen. Dit is makkelijk op te lossen met baking soda. Dit ingrediënt voorkomt de zweetgeur doordat de baking soda deze opneemt.

Benodigdheden

Voor dit recept heb je 2 eetlepels baking soda, 2 eetlepels maïszetmeel, 2 eetlepels kokosolie, 6 druppels etherische olie, vitamine E en een klein glazen potje nodig.

Recept voor natuurlijke deodorant

Het is heel simpel. Doe de 2 eetlepels kokosolie in het glazen potje en laat deze zacht worden door hem heel kort in de magnetron te zetten. Doe dit echt in sessies van 10 seconden, want de olie mag niet heet worden. In de zomer zal de olie waarschijnlijk al zacht zijn.

Voeg hier nu de 2 eetlepels baking soda aan toe en roer alles goed door elkaar. Voeg vervolgens het maïszetmeel toe en roer dit er ook door. Je hebt nu een geurloze natuurlijke deodorant.

Je kunt de werking van de deodorant versterken door er een paar druppels Vitamine E aan toe te voegen. Dit is goed voor de houdbaarheid van de deo, maar ook voor je huid.

Om de deodorant te voorzien van een lekkere geur kun je er 6 druppels etherische olie aan toevoegen. Salie helpt bijvoorbeeld tegen zweten, dus dan versterk je de werking. Je kunt natuurlijk ook kiezen voor een lekkere geur zoals eucalyptus, munt of limoen. Voor extra frisheid kun je de deodorant in de koelkast bewaren.

Tip: Bespaarbazaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *