Wat zijn de voordelen van shampoo zonder sulfaat?

Shampoo zonder sulfaat is langzaam maar zeker aan populariteit aan het winnen. Dit kun je echter zeker niet als verbazingwekkend omschrijven. Er zitten namelijk vele voordelen aan het gebruiken van shampoo dat geen sulfaat bevat. Ben jij nieuwsgierig naar wat deze voordelen precies zijn? In deze blog vind je meer dan genoeg informatie hierover. Zo beslis je of deze soort shampoo ook interessant voor jou kan zijn.

Wat houdt shampoo zonder sulfaat in?

In de eerste plaats is het zaak om uit te leggen wat shampoo zonder sulfaat precies inhoudt. Deze soort shampoo is, zoals de naam al suggereert, een shampoo dat geen sulfaat bevat. Sulfaat is een stof die je normaliter wel in shampoo vindt. In een natuurlijke omgeving kom je sulfaat echter alleen nabij vulkanen tegen. Sulfaat wordt met name gebruikt vanwege de unieke ph waardes, waardoor een shampoo makkelijker te gebruiken is.

Shampoo zonder sulfaat is gezond voor je haar

Nu je weet wat shampoo zonder sulfaat inhoudt, is het tijd om de voordelen te bespreken. Het grootste voordeel van dit type shampoo is dat het gezond is. Shampoo dat sulfaat bevat kan namelijk de natuurlijke oliën van je haar blokkeren. Daardoor wordt je haar droger en gaat het sneller kapot. Wanneer je voor shampoo kiest dat geen sulfaat bevat, heb je dit probleem echter niet. Daardoor behoud jij de gezondheid van je haar.

Je hoofd raakt minder snel geïrriteerd door middel van shampoo zonder sulfaat

Een ander voordeel van shampoo zonder sulfaat is dat je hoofd minder snel geïrriteerd raakt van de shampoo. Sommige mensen hebben een gevoelig hoofd. Bij het minste of geringste kan er daardoor irritatie optreden. Dit geldt ook wanneer sulfaat op je hoofd terechtkomt. Je vermijdt dus huidirritatie door een shampoo te gebruiken dat niet met dit probleem kampt.

De prijs van shampoo zonder sulfaat is vrijwel hetzelfde

Tot slot is het een voordeel dat er vrijwel geen prijsverschil is tussen shampoo dat wel of geen sulfaat bevat. Daardoor ben je haast nooit duurder uit wanneer je besluit voor dit type shampoo te kiezen. De prijs is dus geen reden om niet een shampoo als deze een keertje uit te gaan proberen. Al met al zijn er dus meer dan genoeg voordelen aan shampoo dat geen sulfaat bevat. Het is daarom zeker het proberen waard.

Tip: Helemaalshea.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *